محمد رضا معینی گفت : این روستای منحصر به فرد کازرون باتوجه به ظرفیت ها وهمچنین قرار گیری درفهرست روستاهای هدف گردشگری پذیرای تعداد زیادی از مسافران وگردشگران به ویژه در ایام نوروز می باشد که طی جلسات و با هماهنگی فرمانداری ، بخشداری ، شورای اسلامی و دهیاری روستای دوان با تهیه زیر ساخت ها امکان اسکان گردشگران در این روستا فراهم شده و آماده پذیرایی از مسافران است.
وی افزود: امسال با برنامه ریزی در ایام نوروز شاهد برگزاری جشنواره غذاهای محلی و همچنین تورهای طبیعت گردی در این روستا خواهیم بود .
وی روستای دوان را یکی از روستاهای با قابلیت گردشگری در استان فارس توصیف کرد وگفت : روستای گردشگری دوان در 9 کیلومتری شمال شهر کازرون در دامنه کوه دوان و با پیشینه تاریخی بیش از دو هزار سال وبامعماری سنتی دوان بر اساس شرایط محیطی منطقه قرار گرفته و به دلیل واقع شدن در دامنه کوه دارای شیبی تند با معماری پلکانی است.
به گفته او مردم دوان با جمعیتی در حدود 1500 نفر دارای گویشی خاص از نظر آوا واژگان و ساختار زبان است که این گویش بازمانده یکی از لهجه های فراموش شده فارسی میانه و از شاخه جنوب غربی است.
وی افزود : روستای هدف گردشگری دوان با دارا بودن آثار تاریخی بقعه علامه دوانی ،بقعه شاه سلیمان ،قلعه دختر(که با توجه به وجود سفالهای پراکنده ، معماری ، طراحی و پلان احتمالا مربوط به دوره ساسانی است )،حمام تاریخی دوان ( موزه مردم شناسی و صنایع دستی ) ،قبرستان های تاریخی ( که 12 قبرستان ومنطبق بر طوایف 12 گانه دوان می باشد که هر کدام با کتیبه ها و خطوط کوفی حجاری شده اند ) و تاکستان های پلکانی (که جاذبه های ویژه و منظری منحصر به فردی را شکل داده وباقدمتی بیش از هزار سال دست ساخته بشر می باشد) از جذابیت های ویژهای برای گردشگران برخوردار است.
وی صنایع دستی ویژه مردمان روستا را سبدبافی ،گیوه دوزی، مشک ،آسیاب دستی و ... نام برد .
انتهای پیام/